Recesiune optimista

am tot amenintzat ca o sa scriu si eu despre recesiune. stiu. e un subiect obositor. ma obosesc articolele, stirile de pe teve, subiectele de discutie… gandurile sumbre asupra viitorului…care par a fi si mai nesigure, si mai umbrite de acest fenomen.

care fenomen? unul supra umflat de media.

vroiam sa public doar partea luminoasa a recesiunii, care exista. dar n-am apucat sa imi scriu parerea..sa zicem ca am asteptat si am facut research, care nu era greu avand in vedere multitudinea de informatii spanzurate de recesiune.

de unde atata optimism? pai, mie mi se trage de la publicitari. am ascultat cateva emisiuni care prezentau aceasta “criza economica” ca fiind foarte buna. de ce? exemple foarte convingatoare. cei slabi pica, cei buni se ridica. se cerne raul adik. oricum piata e prea plina.

ok… am inceput sa sustzin ideea, sa vad ceva bun in asta. pana m-a lovit replica cuiva: ” si cum ii buna daca ambii mei parinti au fost dati afara?”

mda…that kind of shit se intampla…des… foarte des. mai ales la companiile mari, care dupa cum se aude peste tot nu o mai duc asha bine. sa fie pentru ca nu s-au administrat bine? sa fie pentru ca nu sunt chiar atat de puternice?

hmm…e o chestie ciclica din pacate.

si s-a ajuns la asta tot din cauza unui lantz al slabiciunilor.

imprumuturile. niciodata nu am fost fana lor. nu e un lucur ok. daca stii ca nu-tzi potzi permite ceva acum, de ce sa te imprumuti totusi si sa platesti mai mult pentru ceva ce nu itzi potzi permite nici la nivelul actual… nu se vor intampla minuni, nu vei cashtiga la lotto… pur si simplu te obisnuiesi sa te imprumuti, sa iei credite, sa nu te mai chinui sa castigi mai mult pentru a putea sa-tzi permiti mai multe, ci te ve limita sa iti platesti rata, dobanda lunara… sad…

cam asha s-a intamplat la nivel global. nu doar tu, studentul care vroiai un laptop klumea, sau salariatu care vroia un lcd… ci firme, care au imprumutat normal, sume mult mai mari… si s-a ajuns la minunata performanta de a nu mai dispune de acei bani. s-a imprumutat nimicul… care e si mai greu de dat inapoi…

hopefully se rezolva, cu cat mai putzine pagube. a mai fost asha ceva. dar acum, cand media e in floare, normal ca pare totul mai grav, si se creeaza o panica care intotdeauna inrautatzeste situatzia…deci…

macar acum a crescut interesul pentru economie, istorie(1929), grafice, bursa, indexul dow

atentia pentru investitii, achizitzii

cine zice ca precautzia strica? pacat ca trebuie sa fie criza ca sa ne educam sa fim precautzi

financial-crisis3

in ceea ce tzine de publicitate. sa speram ca  va creste creativitatea, vor scadea mofturile clientiilor, agentiile vor fi mai realista si ideile vor si vinde.

let the optimis increase the wellness.:))

o alta nuantza. exact nuantza pe care am observat-o ieri ascultand o emisiune d p money channel. si da, emisiunile despre publicitate sunt intotdeauna bune

“Criza obliga la solutii mai bune, la o atentie mai mare vizavi de masurarea eficientei, la lupta de supravietuire; practic nu prea mai e loc de mediocritate, de bugete cheltuite oricat si oricum pe medii care nu conduc la obtinerea rezultatelor scontate. Pentru multi, criza va fi privita ca o adevarata oportunitate, iar indoorul si online-ul sunt doua dintre mediile care ar trebui sa apuce cu ambele maini aceasta sansa. Vor fi clienti care vor urmari medii mai ieftine cu un feedback mai bun, cu un public mai bine targetat.” (pr wave)

http://indianprint.blogspot.com/2008/10/interpreting-economist-ads.html

mai ales bancurile in urma crizei au devenit adevarat de comice:

cica se marita femeile din dragoste (si cine poate zice ca nu e un gest frumos..?)

si ca lumina de la capatul tunelului a fost stinsa pentru a face economie:))) we won’t die!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: