Tipuri de oameni, tipuri de relatii, tipuri de regului, tipuri de exceptii

O gagica tipica, care se intalneste cu multi tipi, care ii iau numarul de telefon dar n-o vor suna niciodata, ea fiind cea care va astepta si va INTERPRETA. Cine n-a facut-o macar o data? Sa-ti lashi mintea sa zboare. Sa vezi in tipul din fata ta, sotul ideal, tatal ideal, omul lnaga care ai vrea sa imbatranesti. Sa fi pe culmile fericirii ca ai intalnit un astfel de om. Sa fi mentinuta inviata de aceste sperante. Sa simti pe zi ce trece cum sperantele devin desharte, cum totul a fost in mintea ta. Ai noroc daca intalnesti pe cineva care sa-ti spuna verde in fata ca nu se va intampla, pentru ca nu I-ai trezit si lui acelasi interes.

theres-nothingUnele renuntam, facem diferit data viitoare, devenim mult mai atente la DETALII, care nu devin automat semen. Geegee, nu… face acelasi greseli pana cand isi da seama ca tipul care citeste toate detaliile va fi de fapt exceptia ei. Si el e un tip obisnuit. Care ajunge sa le stie pe toate, vazand multe dupa barul in care lucreaza, interpretand multe, crezand ca le stie pe toate si ferindu-se astfel ca el insusi sa se indragosteasca.

Mda. Pana se indragosteste.

Intalnire intr-un supermarket.shopping-cart

De cate ori nu ni se reaminteste ca niciodata nu stii de unde sare norocul? Si ca exista cazuri in care iti potzi intalni iubirea vietii la casa. Si unde mai pui ca aceasta noua cucerire poate fi casatorita. Mda. Dar magia functioneaza. Pana cand intervine nevasta. Pana cand intervine teama de a pune capat unei casatorii. Pana cand intervine din nou teama de a face un pas gresit. Daca a gresit cu casatoria, de unde sa stie ca nu va gresi din nou cu aceasta relatie care a explodat din prima?
boy-two-rabbitsSi o alta exceptie care confirma regula: nu fugi dupa 2 iepuri de o data, ca-I vei pierde pe aman2. a ramas fara nevasta si fara amanta.

Normal ca exista si tipa secolului nostru, obsedata de tehnologie. Cu pagina de myspace, adrese de mailuri, blackberry. Care nu e in stare sa inceapa o relatie fara sa-si updateze noua freza pe profil. Dar cu un telefon reuseste sa isi sune un client aflat la o masa apropaiata si sa inceapa o relatie….

Tip, care tocmai realizase ca e imposibil sa te combini cu o buna prietena, doar pentru ca se intelegeau atat de bine. Unele prietenii trebuie sa ramana la stadiul de prietenii, pentru ca mai mult nu va functiona.

Cam asa e mereu. In oricare categorie ne-am inscrie la un moment dat in viata, se intampla sa ne iasa sau sa nu ne iasa. Sa fim exceptia, sau sa fim regula…

Mai e cuplul, Ben Affleck si Jennifer Anniston. Care se pare ca au fost o regula si o exceptie intr-una. Au format un cuplu timp de 7 ani fara sa simta nevoia sa se casatoreasca doar pentru ca asha era regula. Insa presiunea societatii si nesiguranta ei au transformat exceptia unei legaturi frumoase intr-o regula care ii desparte. Si o noua exceptie din partea lui a confirmat totusi regila legaturii lor intr-o cerere in casatorie.

O singura intrebare am. Exceptia de a face intr-adevar filme realiste, care ating si explica bine realitatea vietii tinde sa devina o regula?
Stiu ca e o intrebare gen cine a fost primul oul sau gaina. Filmele se insipra din realitate sau realitatea din filme?
Insa comediile romantice tind sa fie mult prea siroase si nerealiste cu happy endingurile lor. Trebuie sa intre un pic de analiza. Un pic de tipic: interviuri cu oameni normali care povestesc cate o parte din viata lor. Si un pic de maestrie si inteligenta din partea unui regizor sa le imbine atat de bine incat sa nu para un documentar, sa nu para o comedie romantica. Ci sa fie ceva de gen: da bai, asa ii. We gotta take it as it is. Sa nu speram prea mult ca vom ajunge o exceptie. Sa invatzam sa fim fim reguli. Sa apreciem cand suntem exceptii.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: